exkl. moms

Varukorg

kundcase

”En välutrustad bärgningsbil för arbete på väg”
Hos Leif Mählström Bärgningsbolaget i Katrineholm står vikten av att synas för medtrafikanter och själva kunna utföra sitt arbete på ett effektivt sätt i centrum. Familjeföretaget startades 1999 och drivs av far och son. Fordonsflottan består idag av tre bärgningsbilar samt en TMA bil. Både far och son är eniga om att när det kommer till belysning är kvalitet i kombination med bra ljus högsta prioritet.
Vi fick i uppdrag att förse en bil med belysning och vår säljare Anders tog fram ett gediget belysningspaket. Resultatet, som du ser på bilden ovan, är deras bärgare fullt utrustad med arbetsbelysning, runda bakljus med kromring, positionsljus med kort arm och sist men inte minst två varningsljusramper. Bärgningsbolaget kommenterar; ”Vi är supernöjda, både med funktion och utseende på vår nyutrustade Scania R500”.
 
 
”Ljus per automatik”
Vi fick en förfrågan från en stor svensk maskinimportör om vi kunde hjälpa till med en motorrumsbelysning som tänds automatiskt när motorhuven öppnas. Syftet med belysningen är att underlätta arbetet för servicetekniker när de utför service och reparationer i fält. Kravet var att belysningen skulle styras utan knappar eller brytare samt dra ytterst lite ström.
”En förfinad produkt-och distributionslösning”
Tillsammans med en av Sveriges ledande trucktillverkare har vi förfinat en produkt-och distributionslösning. Vi levererar en belysningslösning där kabellängd och lampkontakt är anpassad till trucken. För att spara ytterligare tid vid monteringen levereras även lösningen bulkförpackad enligt kundens önskemål.
 
”En produktlösning som förbättrar förarens arbetsmiljö”
Tillsammans med en av våra större importhamnar har vi hjälpt en tidningsdistributör att ta fram en automatisk arbetsbelysning som förbättrar förarens arbetsmiljö. Projektets utmaning var att göra minimal åverkan på bilens elsystem och skapa en lösning som biltillverkaren godkände.
Resultatet blev ett paket av automatiserad inner-och ytterbelysning integrerat med bilens originalsystem. Lösningen anpassades även i distributionsledet och levereras som ett komplett produktpaket med en kartong per bil. För att underlätta montörens arbete medföljer även en detaljerad monterings-och installationsanvisning.
 
 
”VÅRT MÅL - Att underlätta din hantering och montering”
Vi samarbetar med en av branschens största lastbilsdepåer och där jobbar vår säljare tätt med arbetsledaren. Han berättar att fordonsägarna vill ha alltmer belysning monterad på sina lastbilar och betonar även hur viktigt det är att kapa ledtider och hitta lösningar som förenklar arbetet för mekanikern. Han förklarar hur det arbetet många gånger landar på leverantören. Vår försäljningschef Håkan beskriver hur vi tillsammans med kunden hela tiden försöker hitta sätt att effektivisera arbetet och montaget för verkstaden.
"I takt med att vårt samarbete med tillverkaren vidareutvecklats har vi tagit fram en serie kundunika specialprodukter. Ett exempel är belysning med monterad originalkontakt, speciella rostfria fästen för snabb och enkel montering av arbetsbelysning, varningsljus eller extraljus och kundunika kablage.
Vi ser det gemensamma arbetet som en unik möjlighet att genom en tät dialog med kunden vidareutveckla vårt tekniska kunnande och vårt arbetssätt med skräddarsydda och fordonsanpassade lösningar. Vi brinner för det vi gör och med visionen att förenkla din arbetsdag stannar vi inte i vår ambition att hitta lösningar som är applicerbara i flera kundsegment och på en rad olika användningsområden.”
 
Med åren har vårt samarbete fördjupats och innefattar nu ett varningsljuskoncept för bilar som utför vägarbetsjobb. Paketet som intuitivt nog kallas ”arbete på väg” innefattar blixtljus i lastbilens front, på sidan och bakåt, låga LED rotationsljus på lastbilens bakljuskonsoler, nattsänkning kopplat till halvljusautomatik och som tillval en LED ljusramp på taket. Förenklat beskrivet sker en automatisk nedtoning av ljusstyrkan på varningsljus och ljusramp när det blir mörkt. Alla produkter har anpassats för snabbt och enkelt montage.