exkl. moms

Varukorg

Tips & råd

HÅLL DINA EXTRALJUS FRÄSCHA

Det är ingen hemlighet att klimatet i Norden är tufft. Vi har långa vintrar med snö, slask, salt och sand vilket oundvikligen påverkar hur din extraljusramp eller extraljus presterar. Vi vill att du ska få maximalt ljusutbyte länge och som tur är finns det några enkla skötselråd och knep som du kan ta till för att säkerställa optimal funktion på dina ljus.
 
Vår produktchef Dan har listat smarta tips för hur du ska hålla din LED ramp eller
extraljus fräscha länge:
- För bästa värmeavledning används anodised aluminium i extraljusrampernas hus. Just anodiserade material kan reagera negativt i kontakt med vissa kemikaler och avfettningsmedel. Jag rekommenderar att du använder ett skonsamt rengöringsmedel som innehåller Isopropyl alkohol (IPA). Tvätta gärna med en mjuk trasa.
- Det är viktigt att regelbundet kolla om din ramp fått stenskott eller liknande skador i ytbehandlingen. För att undvika att vatten och salt kryper in under lacken och på sikt orsakar rost eller gör att ytbehandligen släpper rekommenderar jag att du åtgärdar stenskott direkt. Det gör du enkelt med ett lackstift eller annan lackytbehandling. Vilka extraljus passar dig bäst? Danne visar vårt extraljussortiment och guidar dig rätt i extraljusdjungeln.