exkl. moms

Varukorg

Tips & råd

MODIFIERAD SINUSVÅG VS REN SINUSVÅG

Vad är det som egentligen skiljer invertrar från varandra, förutom att invertrar med modifierad sinusvåg oftast är mycket billigare? Framför allt, vad är skillnaden mellan modifierad sinusvåg och ren sinusvåg?
Ren sinusvåg är alltid bättre och stabilare än modifierad sinusvåg, och är även det vi har i våra vanliga vägguttag. En inverter med ren sinusvåg klarar att driva i stort sett alla typer av apparater, om bara effekten på invertern räcker till för den avsedda lasten. Invertrar med ren sinusvåg har högre verkningsgrad i jämförelse med en inverter som har modifierad sinusvåg. Fördelar Det innebär att du får ut mer energi till applikationen med ren sinus eftersom mindre energi förbrukas av inverten själv. Hur ren sinusvågen är mäts i distorsion, vilket benämns THD (Total Harmonic Distorsion).
 
Invertrar med modifierad sinusvåg kan skapa problem i vissa applikationer, exempelvis kan det uppstå störningar i ljudanläggningar och radioapparater om de drivs med modifierad våg. Det kan också vara så att utrustningen som skall drivas med hjälp av invertern kan gå sönder om den matas med modifierad sinus. Detta gäller framförallt ny och känslig teknik som datorer och TV apparater, även laddare till exempelvis verktyg, maskiner och mobiltelefoner kan skadas.
 
Vi vill att du ska känna dig trygg när du köper en produkt från oss. Därför har alla våra inverter ren sinusvåg.