exkl. moms

Varukorg

Tips & råd

LÅT OSS FÖRENKLA DIN HANTERING OCH MONTERING - Publicerades 2020-04-21
För oss innebär HBA Solutions att vi tillsammans med dig hittar effektiva lösningar som underlättar din hantering och montering, vilket i slutändan sparar tid och pengar. Ett sätt vi gör detta på är genom vårt djupa och breda utbud av ADR klassade kablage med monterade kundspecifika kontakter.
Vår försäljningschef Håkan beskriver arbetet: ”Vi ser det gemensamma arbetet som en unik möjlighet att genom en tät dialog med kunden vidareutveckla vårt tekniska kunnande och vårt arbetssätt med skräddarsydda och fordonsanpassade lösningar. Vi brinner för det vi gör och med visionen att förenkla din arbetsdag stannar vi inte i vår ambition att hitta lösningar som är applicerbara i flera kundsegment och på en rad olika användningsområden.”

Här följer några exempel på varför kontakterade kablage är en smart lösning.
- Att uppdatera och ersätta ett befintligt arbetsljus med två arbetsbelysningar går snabbt och enkelt med en DT-grenkabel. Välj någon av våra två arbetsbelysningar på sida 2 och kombinera med DT-grenkabel. Backlampa 18-22832HDTB har förmonterat fäste för ännu enklare inkoppling.
- Att välja ett varningsljus med monterad 2- eller 4-polig DT-kontakt underlättar både under och vid framtida service. Läs mer sida 4 om vårt nya förvarningsljus med monterad DT-kontakt.
Alla olyckor går givetvis inte att förhindra med en backkamera, men det är en väl värd investering som hjälper till att upptäcka faror och hinder i tid. Därigenom kan vi tillsammans proaktivt förebygga olyckor. Var rädd om människorna runt omkring dig, och undvik skador på ditt fordon.
- Med en DT-kontakt på varningsljusrampen blir service, underhåll och byte enkelt, speciellt när rampen sitter på ett lastbilstak eller en traktorhytt. Vår ramp LEGION autodim går att få i flera olika utföranden. Välj den kontaktering som passar ditt fordon.
Självklart kan vi även hjälpa dig att ta fram ett kablage med längder och kontakter speciellt anpassade för ditt användningsområde.
TRYGG ARBETSMILJÖ - Publicerades 2020-03-31
Runt om i landet pågår ett aktivt arbete för att öka säkerheten på byggarbetsplatser, vid vägarbeten och egentligen överallt där fordon och fotgängare samexisterar.
Som ett led i säkerhetsarbetet och för att underlätta förarens arbetsmiljö har många företag valt att koppla in olika typer av back-tv system på sina arbetsbilar och lastbilar. Detta har lett till att användning av backkamera har ökat explosionsartat de senaste åren. Dessutom sitter numera ofta ett enkelt back-tv system monterat som originalutrustning på både lätta och tunga fordon, och även på arbetsmaskiner.

Att utöka användandet av back-tv system på fordon är en säkerhetsåtgärd som är enkel att applicera. Med dagens moderna kamerasystem är det en lösning som varken behöver vara kostsam eller krånglig att installera. Vår produktchef Ronny förklarar:
” Användningen av kamerasystem gör det lättare att manövrera i trånga utrymmen eller områden där det rör sig många människor, exempelvis i storstadsmiljö. Beroende på fordonstyp kan förutsättningarna och kraven vara olika. Ibland räcker det med ett enklare trådlöst system med en kamera och en monitor medan andra applikationer kräver flera kameror för att täcka alla döda vinklar runt ett fordon. Vi har ett brett sortiment av back-tv system, både med kabel och även trådlösa, vilket underlättar installationen. Med våra kamerasystem kan vi hitta en lösning som passar just dig och ditt behov.”

Alla olyckor går givetvis inte att förhindra med en backkamera, men det är en väl värd investering som hjälper till att upptäcka faror och hinder i tid. Därigenom kan vi tillsammans proaktivt förebygga olyckor. Var rädd om människorna runt omkring dig, och undvik skador på ditt fordon.

 
BRANDSKOLA - Publicerades 2020-03-11
Visste du att det i snitt utbryter en brand i timmen på en svensk arbetsplats? Därför är det viktigt att arbetsgivaren agerar aktivt för att förhindra bränder i arbetsmiljön.
 
BERÄKNA KABELAREAN - Publicerades 2020-02-25
Du behöver veta längd på kabeln och belastning, med dessa får du fram önskad kabelarea. Använd vårt smarta nomogram för att snabbt och enkelt ta reda på rätt kabelarea för din installation.
 
LITEN ELLÄRA - Publicerades 2020-01-20
Ohms lag beskriver förhållandet mellan elektrisk spänning, resistans och ström för en linjär resistor. Joules lag beräknar hur kraftfull en belysning eller ett elektriskt element är i effekt.
 
KVALITETEN ÄR VIKTIG - Publicerades 2019-11-13
För oss är det bara det bästa som gäller, lita på att vi gör vårt jobb. Alla produkter genomgår rigorösa kvalitetstester som saltspraytester, chocktester och beständighetstester.
 
FRÄSCHA EXTRALJUS - Publicerades 2019-11-13
Det är ingen hemlighet att klimatet i Norden är tufft, vi har långa vintrar. Vilket oundvikligen påverkar dina extraljus. Vi vill att du ska få maximalt ljusutbyte länge.
 
VAD ÄR LUX OCH WATT? - Publicerades 2019-11-01
Watt är energi som går åt för att driva en lampa och detta korrelerar inte med ljusstyrkan. Lux är ett värde som är mest intressant för att beskriva hur en strålkaster lyser.
 
LED BELYSNING - Publicerades 2019-10-29
Idag är LED det ljus som är mest dominant på marknaden. Men teknikskiftet kan vara förvirrande och begreppen är många. Här guidar vi dig genom belysningsdjungeln.
 
SINUSVÅG - Publicerades 2019-10-16
Vad är det som skiljer invertrar från varandra, förutom att invertrar med modifierad sinusvåg oftast är mycket billigare? Framför allt, vad är skillnaden mellan modifierad sinusvåg och ren sinusvåg?
 
ECE REGLEMENTE - Publicerad 2019-09-11
För att kunna utrusta eller uppgradera ett fordon på ett optimalt sätt måste de lagstadgade kraven beaktas. Vi reder ut begreppens betydelser och innebörd.