exkl. moms

Varukorg

Tips & råd

LÅT OSS FÖRENKLA DIN HANTERING OCH MONTERING - Publicerades 2020-08-13
Idag är DT-kontakten vanligt förekommande i fordonssektorn och återfinns bland annat på belysningsprodukter, exempelvis arbetsljus, varningsljus och dessutom enkel att både installera och underhålla.

För oss innebär HBA Solutions att vi tillsammans med dig hittar effektivare lösningar som underlättar din hantering och montering, vilket i slutändan sparar tid och pengar. Ett sätt vi gör detta på är genom vårt djupa och breda utbud av ADR klassade kablar med monterad DT-kontakt. Här följer några exempel på varför DT-kontakter är en smart lösning.

• Att uppdatera och ersätta ett befintligt arbetsljus med två arbetsbelysningar går snabbt och enkelt med en DT-grenkabel
• Att montera positionsljus längs ett fordon blir smidigt om du först lägger en slinga av kabel med utgående DT-kontakter.
• Att välja ett varningsljus med monterad 2- eller 4-polig DT-kontakt underlättar både under monteringen och vid framtida service.
• Med en DT-kontakt på varningsljusrampen blir service, underhåll och byte enkelt. Speciellt när rampen sitter på ett lastbilstak eller traktorhytt.

Självklart kan vi även hjälpa dig att ta fram ett kablage med längder och kontakter speciellt anpassade för ditt användningsområde.
DT-Grenkabel 4-polig, Artnr. 18-ADR-GK5-4
För enkel inkoppling av t.ex. två blixtljus med DT, två 4-poliga DT-honkontakter för inkoppkling i varningsljus eller inkoppling mot kopplingsbox eller liknande. Passar perfekt med MS26; 14-MS26E-YDT.
Backbelysningspaket, Artnr. 34-3228
Färdigt paket som består av två arbetsljus med indirekt reflektorer som ger ett kraftfullt ljus med en bred och jämn ljusbild. Innehåller även ett DT-kablage och extraljus-kablage.
DT-grenkabel 2 polig, Artnr. 18-ADR-GK1
Färdigt ADR-kablage med 2-polig DT-kontakt. Grenkabel för inkoppling av 2 lampor med en matarkabel. Med en färdig DT-kabel får du en säker och snabb montering utan krångel.
 
VI ÄR PROFFS PÅ ARBETSBELYSNING - Publicerades 2020-05-27
Vi har arbetsbelysning för alla behov. Vår sortimentchef Dan har valt ut ett mindre sortiment av arbetsljus som med sina vitt skilda egenskaper förhoppningsvis hjälper din beslutsprocess på traven.
 
TRYGG ARBETSMILJÖ - Publicerades 2020-03-31
Runt om i landet pågår ett aktivt arbete för att öka säkerheten på byggarbetsplatser, vid vägarbeten och egentligen överallt där fordon och fotgängare samexisterar. Trygga din arbetsplats!
 
BRANDSKOLA - Publicerades 2020-03-11
Visste du att det i snitt utbryter en brand i timmen på en svensk arbetsplats? Därför är det viktigt att arbetsgivaren agerar aktivt för att förhindra bränder i arbetsmiljön.
 
BERÄKNA KABELAREAN - Publicerades 2020-02-25
Du behöver veta längd på kabeln och belastning, med dessa får du fram önskad kabelarea. Använd vårt smarta nomogram för att snabbt och enkelt ta reda på rätt kabelarea för din installation.
 
LITEN ELLÄRA - Publicerades 2020-01-20
Ohms lag beskriver förhållandet mellan elektrisk spänning, resistans och ström för en linjär resistor. Joules lag beräknar hur kraftfull en belysning eller ett elektriskt element är i effekt.
 
KVALITETEN ÄR VIKTIG - Publicerades 2019-11-13
För oss är det bara det bästa som gäller, lita på att vi gör vårt jobb. Alla produkter genomgår rigorösa kvalitetstester som saltspraytester, chocktester och beständighetstester.
 
FRÄSCHA EXTRALJUS - Publicerades 2019-11-13
Det är ingen hemlighet att klimatet i Norden är tufft, vi har långa vintrar. Vilket oundvikligen påverkar dina extraljus. Vi vill att du ska få maximalt ljusutbyte länge.
 
VAD ÄR LUX OCH WATT? - Publicerades 2019-11-01
Watt är energi som går åt för att driva en lampa och detta korrelerar inte med ljusstyrkan. Lux är ett värde som är mest intressant för att beskriva hur en strålkaster lyser.
 
LED BELYSNING - Publicerades 2019-10-29
Idag är LED det ljus som är mest dominant på marknaden. Men teknikskiftet kan vara förvirrande och begreppen är många. Här guidar vi dig genom belysningsdjungeln.
 
SINUSVÅG - Publicerades 2019-10-16
Vad är det som skiljer invertrar från varandra, förutom att invertrar med modifierad sinusvåg oftast är mycket billigare? Framför allt, vad är skillnaden mellan modifierad sinusvåg och ren sinusvåg?
 
ECE REGLEMENTE - Publicerad 2019-09-11
För att kunna utrusta eller uppgradera ett fordon på ett optimalt sätt måste de lagstadgade kraven beaktas. Vi reder ut begreppens betydelser och innebörd.