exkl. moms

Varukorg

Tips & råd

VI ÄR PROFFS PÅ ARBETSBELYSNING - Publicerades 2020-05-27
Med över 30 års erfarenhet av belysning så har vi under denna tid hunnit bygga upp ett stort kunnande och ett brett sortiment på arbetsbelysning där funktion och kvalitet står i centrum. Vi utvecklar hela tiden sortimentet med nya innovativa lösningar samtidigt som vi låter de arbetsljus som vi vet fungerar ligga kvar i sortimentet för våra kunders behov och trygghet.
Vi har arbetsbelysning för alla behov. Välj mellan hög eller låg effekt alternativt ställbar effekt eller ställbar kontrast och ljustemperatur. Vi har allt från små smidiga arbetsbelysningar till stora kraftfulla ramper för behovsanpassad placering. Vi har olika husmaterial som tål tuffa miljöer. All vår belysning uppfyller marknadens högt ställda krav och har alltid högsta möjliga skyddsklass och EMC klassning. Utöver det erbjuder vi alltid tre eller fem års garanti.

Men ett alltför brett utbud kan vara förvirrande. Går du i tankarna på att uppdatera dina arbetsljus? Här är några tips på vad du bör tänka på när du köper ny belysning.
• Effekt – hur starkt ljus behövs för arbetsytan?
• Placering – har du gott om plats eller ska belysningen monteras i trånga utrymmen?
• Miljö – kommer belysningen sitta i skyddad eller exponerad miljö
• Certifikat – ställs de lagkrav på E-godkännande för din applikation?

Vår sortimentchef Dan har valt ut ett mindre sortiment av arbetsljus som med sina vitt skilda egenskaper förhoppningsvis hjälper din beslutsprocess på traven.
Smalt arbetsljus, Artnr. 18-3228
Ett tunt arbetsljus, utmärkt lämpat som backljus. Monterad med fördel stående eller hängande på trånga utrymmen. Med hjälp av sina indirekta reflektorer ger backljuset ett starkt ljus.
Arbetsbelysning mini, Artnr. 18-120751
HBA’s miniljus är marknadens kanske minsta arbetsljus. Trots sina nätta mått är belysningen kraftfull, versatil och lättplacerad. Med utmärkt ljusspridning inom arbetsområdet.
Arbetsljuset med extra allt, Artnr. 18-22851-FL / 18-22851-WFL
Ett arbetsljus för proffs som uppfyller marknadens allra högsta krav. Arbetslampan ger ett vitt och kraftfullt närljus med mycket bred ljusbild. Finns i två utföranden: arbetsljus eller R23 godkänt backljus.
Ramper med ställbar ljusstyrka och ljustemperatur, Artnr. 18-836DC / 18-8120DC
En banbrytande serie adaptiva, kraftfulla arbetsljusramper. Ramperna finns i två längder: 206 och 563 mm bred. Både färgtemperatur och ljusstyrka justeras smidigt via medföljande kontrollpanel.
 
TRYGG ARBETSMILJÖ - Publicerades 2020-03-31
Runt om i landet pågår ett aktivt arbete för att öka säkerheten på byggarbetsplatser, vid vägarbeten och egentligen överallt där fordon och fotgängare samexisterar. Trygga din arbetsplats!
 
BRANDSKOLA - Publicerades 2020-03-11
Visste du att det i snitt utbryter en brand i timmen på en svensk arbetsplats? Därför är det viktigt att arbetsgivaren agerar aktivt för att förhindra bränder i arbetsmiljön.
 
BERÄKNA KABELAREAN - Publicerades 2020-02-25
Du behöver veta längd på kabeln och belastning, med dessa får du fram önskad kabelarea. Använd vårt smarta nomogram för att snabbt och enkelt ta reda på rätt kabelarea för din installation.
 
LITEN ELLÄRA - Publicerades 2020-01-20
Ohms lag beskriver förhållandet mellan elektrisk spänning, resistans och ström för en linjär resistor. Joules lag beräknar hur kraftfull en belysning eller ett elektriskt element är i effekt.
 
KVALITETEN ÄR VIKTIG - Publicerades 2019-11-13
För oss är det bara det bästa som gäller, lita på att vi gör vårt jobb. Alla produkter genomgår rigorösa kvalitetstester som saltspraytester, chocktester och beständighetstester.
 
FRÄSCHA EXTRALJUS - Publicerades 2019-11-13
Det är ingen hemlighet att klimatet i Norden är tufft, vi har långa vintrar. Vilket oundvikligen påverkar dina extraljus. Vi vill att du ska få maximalt ljusutbyte länge.
 
VAD ÄR LUX OCH WATT? - Publicerades 2019-11-01
Watt är energi som går åt för att driva en lampa och detta korrelerar inte med ljusstyrkan. Lux är ett värde som är mest intressant för att beskriva hur en strålkaster lyser.
 
LED BELYSNING - Publicerades 2019-10-29
Idag är LED det ljus som är mest dominant på marknaden. Men teknikskiftet kan vara förvirrande och begreppen är många. Här guidar vi dig genom belysningsdjungeln.
 
SINUSVÅG - Publicerades 2019-10-16
Vad är det som skiljer invertrar från varandra, förutom att invertrar med modifierad sinusvåg oftast är mycket billigare? Framför allt, vad är skillnaden mellan modifierad sinusvåg och ren sinusvåg?
 
ECE REGLEMENTE - Publicerad 2019-09-11
För att kunna utrusta eller uppgradera ett fordon på ett optimalt sätt måste de lagstadgade kraven beaktas. Vi reder ut begreppens betydelser och innebörd.