Endast försäljning mot företag. Vänligen logga in för att handla eller ansök om konto

exkl. moms

Varukorg

Tips & råd

 
Reder ut sinusvåg för inverter
MODIFIERAD SINUSVÅG VS REN SINUSVÅG
Här reder vi ut vad det egentligen är som skiljer invertrar med ren sinusvåg från invertrar med modifierad sinusvåg. En uppenbar olikhet är priset. Invertrar med modifierad sinusvåg ligger oftast mycket lägre i pris jämfört med invertrar som har ren sinusvåg. Men det finns även en rad andra aspekter att ta hänsyn till.
Reglemente för varningsljus
ALLT DU BEHÖVER VETA OM REGLEMENTET FÖR VARNINGSLJUS
Våren är äntligen här och runt om i landet drar nya vägarbeten igång. Ett fordon som arbetar på väg behöver uppfylla vissa krav. Framför allt ska fordonet vara utrustat med en varningslykta. Vi vänder oss till Transportstyrelsens reglemente för varningsljus och lär oss mer. Vid en första anblick verkar reglementet aningen komplicerat, men med hjälp av vår produktchef Dan reder vi nu ut begreppen.

arbetsbelysning för proffs
5 TIPS NÄR DU VÄLJER ARBETSBELYSNING
Vi jobbar stenhårt för att ha marknadens mest aktuella sortiment av arbetsljus, men för brett utbud kan vara förvirrande. Här reder vi ut några begrepp och ger dig tips på vad du bör tänka på när du väljer arbetsbelysning. Vår sortimentchef Dan valt ut ett mindre sortiment för att hjälpa din beslutsprocess på traven.
 
Säker koppling för din belysning
DÄRFÖR DT-KONTAKT VID INSTALLATION
Idag är DT-kontakten vanligt förekommande i fordonssektorn och återfinns bland annat på belysningsprodukter. Vi har länge använt DT-kontakter på våra produkter och det passar väl in i vårt lösningsorienterade tankesätt, HBA Solutions. Här följer några exempel på varför DT-kontakter är en smart lösning.
 
Val av extraljus
VAD SKALL DU TÄNKA PÅ VID VAL AV EXTRALJUS
När det gäller att välja belysning glöm inte att tänka på hur vägarna du kör på ser ut. Extraljusen utgör en viktig säkerhetsfaktor och med en modern ljusramp upplever yrkesföraren en väsentlig skillnad på siktförmågan. Extraljus på fordon i yrkestrafik är en nödvändighet!
 
Tips på hur du håller extraljus fräscha
HÅLL DINA EXTRALJUS FRÄSCHA HELA VINTERN
Klimatet i Norden är tufft. Vi har långa vintrar med snö, slask, salt och sand. Det påverkar oundvikligen din extraljusramp. Vi vill att du ska få maximalt ljusutbyte länge och har sammanställt några enkla skötselråd som vi vet förlänger extraljusens prestanda.
 
sidomarkering och positionsljus
HBA VS GYLLE SIDOMARKERINGAR & POSITIONSLJUS
Vill du få ett enkelt och effektivt montage? Våra sidomarkeringar och positionsljus består av en gjuten LED-modul och separata glas. Det betyder att du slipper dra om kablar ifall olyckan är framme och glaset spricker.
 
säker koppling
SÄKER INSTALLATION AV BELYSNING
Vet du vilket relä eller vilken kabelarea du bör använda för en säker installation av elektrisk utrustning? Vi kan hjälpa dig! Läs våra tips för att få ett säkert resultat.
 
BACK-TV GER TRYGG ARBETSMILJÖ
Runt om i landet pågår ett aktivt arbete för att höja säkerheten på arbetsplatser. En säkerhetsåtgärd som är enkel att applicera är användande av back-tv system på fordon.
 
BRANDSKOLA
Visste du att det i snitt utbryter en brand i timmen på en svensk arbetsplats? Därför är det viktigt att arbetsgivaren agerar aktivt för att förhindra bränder i arbetsmiljön.