Endast försäljning mot företag. Vänligen logga in för att handla eller ansök om konto

exkl. moms

Varukorg

Kundcase

AK MOBILKONSULT LÖSER ALLA FORDONSINSTALLATIONER OCH REKONDJOBB


AK Mobilkonsult AB, eller mera känt som Ditec hos Umeåborna, och HBA har startat ett långsiktigt partnersamarbete. Grunden i den gemensamma satsningen är ett butikskoncept med kundanpassade produkter från HBA som innehåller allt från extraljus, arbetsljus och varningsljus till back-TV och tillbehör.
 
Vi passar på att besöka vår nya partner innan vinter- och ljussäsongen drar i gång på allvar och flyger upp till Umeå och AK Mobilkonsult en tidig höstmorgon. På plats möts vi av strålande sol och vackra höstfärger. Fasaden utanför AK Mobilkonsult pryds av en ny HBA Partnerskylt. Delägare Magnus kommer ut och tar emot oss. Han visar in oss i butiken där vår norrlandssäljare Jens just monterat upp en blå demovägg med höstens produktnyheter. På golvet i butiken står det pallvis av extraljus och det märks att vi går mot mörkare årstider.
 
EFTERFRÅGAN ÄR REDAN STOR PÅ EXTRALJUS
Magnus berättar att det är full fart i monteringsverkstaden och redan stor efterfrågan på extraljus. Vintertid i Norrland är det i stort sett en nödvändighet att alla fordon utrustas med extraljus. På svenska vintervägar med snöyra, mörker och ishalka är eftermonterade extraljus en smart säkerhetsåtgärd.
 
Men just extraljusmontering har inte alltid varit en del av AK Mobilkonsults erbjudande. Magnus ger oss en inblick i företagshistorien där AK Mobilkonsult startade som en liten garageverksamhet i grundaren Andreas föräldrahem. I början låg fokus på billarm men Andreas expanderade successivt affären i riktning mot el och installation. Genom åren har företaget bland annat byggt och monterad alkolås, färdskrivare och värmare. Belysning blev också ett naturligt inslag i installationsrepertoaren och nu står extraljus, arbetsljus och varningsljus för en stor del av AK Mobilkonsults monteringsjobb.
 
 
Magnus, delägare på AK Mobilkonsult, Ditec Umeå
 
Tillsammans tog Magnus och Markus över AK Mobilkonsult 2016. Magnus beskriver att företaget står på tre ben; butik, verkstadsmonteringar och bilvård. Han förklarar att de är anslutna till Ditec som är Sveriges största bilvårdskedja. Ditec erbjuder ett brett bilvårdssortiment och tillhandahåller bland annat lackskydd, solfilm, rekond samt skinn- och fälgbehandling.
 
MED NYA, GRÖNA LOKALER I SIKTE
Hos AK Mobilkonsult är entreprenörsandan stark och Magnus har många spännande tankar och idéer. Magnus berättar att de har skrivit på avtal för nya lokaler och om ett år får de flytta in i 3500kvm. Det är ett nybyggt område i en så kallad ”greenzone” som inrymmer miljösmarta industrifastigheter. Solpaneler på taken och energieffektiva byggnader är några faktorer som gör området speciellt. Umeå har nyligen tagit emot pris för Årets superkommun 2023. Ett starkt näringsliv och arbetsmarknad, och hållbart samhällsbygge var några faktorer som gjorde att Umeå stack ut i mätningen.
 
Magnus beskriver att de nya lokalerna ligger på en strategiskt bra plats vilket kommer att innebära ett uppsving för både butik och verkstad. De får en större butik som öppnar upp för nya möjlighet till produktdemo och även ett showroom. I samband med flytten kommer AK Mobilkonsult utöka sin affär med ytterligare verksamhetsområden inom däckverkstad och däckhotell. Det som är bra menar Magnus är att de har medarbetare som kan både däck och installationer vilket kommer ge honom möjlighet att allokera resurser där det behövs när det är högsäsong för exempelvis däck eller högt tryck på rekonden.
 
På frågan om hur AK Mobilkonsult ser sitt kunderbjudande svarar Magnus att han och kollegorna har som gemensamt mål att leverera det kunden behöver till bästa möjliga kvalitet. Han fortsätter beskriva AK Mobilkonsult som ett serviceinriktat företag med kunnig och lyhörd personal. En styrka säger Magnus att de alltid har butiken bemannad och kan snabbt att ge inkommande kunder service, råd och hjälp.
 
AK Mobilkonsult Ditec kan fordonsinstallationer
SPECIALISTER PÅ KUNDUNIKA FORDONSINSTALLATIONER
Vi får en pratstund med Linus som står i butiken och det visar sig att han är väldigt intresserad av extraljus. Linus är insatt i extraljusmarknaden och hjälper kunder med tips och råd när det kommer till val av extraljus och montering. När det kommer en fråga om extraljus börjar han med att ta reda på kundens behov. Sedan tittar han och kunden på bilen och stämmer av vad som passar in på bilen både monteringsmässigt och visuellt. Själv har Linus inte mindre än tio runda extraljus på sin bil och nu vill han komplettera dem med en extraljusramp.
 
Magnus berättar att AK Mobilkonsult har gjort många kundunika belysningsinstallationer genom åren och kunskapsbanken i bolaget är stor. Vi är nyfikna på om de har gjort några jobb på elbilar. Magnus säger att de får in fler och fler förfrågningar på elbilsinstallationer. Hittills har det gått bra berättar Magnus, då elbilsmarknaden fortfarande är relativt ny och det finns lite underlag så har de provat sig fram med olika installationstekniker. På några bilmodeller har de behövt gå in och uppdatera bilens programvara säger Magnus, men lägger till att hittills har AK Mobilkonsult löst alla extraljusinstallationer på elbilar som de fått in.
 
 
Vi summerar vår förmiddag hos Magnus och kan konstatera att framtiden ser ljus ut; både för Umeå kommun och för AK Mobilkonsult. Magnus och hans kollegor har ett spännande år framför sig som innebär flytt till nya lokaler och expansion av den totala affären. Men nu på kort sikt, innan vintern infinner sig på riktigt, finns det många Umebor som vill ha AK Mobilkonsults hjälp med installation av nya extraljus och motorvärmare.
 
Här följer ett urval av höstens nyheter inom extraljus!
 
Styx dubbel med dynamiskt positionsljus
STYX DUBBEL LED RAMP DYNAMISKT POSITIONSLJUS
Art.nr: 12-2235


Lupus runt 9 tum extraljus
LUPUS 9" EXTRALJUS DYNAMISKT POSITIONSLJUS
Art.nr: 12-3038


Hydra LED ramp med positionsljus
HYDRA KURVAD LED RAMP POSITIONSLJUS
Art.nr: 12-2111