Endast försäljning mot företag. Vänligen logga in för att handla eller ansök om konto

exkl. moms

Varukorg

HBA Kunskap

 
Reder ut sinusvåg för inverter
MODIFIERAD SINUSVÅG VS REN SINUSVÅG
Här reder vi ut vad det egentligen är som skiljer invertrar med ren sinusvåg från invertrar med modifierad sinusvåg. En uppenbar olikhet är priset. Invertrar med modifierad sinusvåg ligger oftast mycket lägre i pris jämfört med invertrar som har ren sinusvåg. Men det finns även en rad andra aspekter att ta hänsyn till.
Landsort varningsljusramp - fördela
UPPTÄCK FÖRDELARNA MED LANDSORT VARNINGSLJUSRAMP
Har du en lastbil, personbil, transportbil eller maskin? Då är ljusrampen Landsort något för dig. Läs mer om Landsorts fördelar som är en av marknadens mest eftertraktade ramper.
 

Demir maskin - kund case
DEMIR MASKIN - EN ALLKONSTNÄR SOM ÄLSKAR BELYSNING
Vi tar med dig till Demir Maskin & Entreprenad i Södertälje, där vi träffar ägaren Sebastian. Demir Maskin & Entreprenad erbjuder kunden en helhetslösning med både butik och allmärkesverkstad och kan därigenom lösa alla typer av problem. Sebastian menar på att kunderna kan ringa dygnet runt oavsett vad det gäller.
 
Reglemente för varningsljus
ALLT DU BEHÖVER OM REGLEMENTET FÖR VARNINGSLJUS
Våren är äntligen här och runt om i landet drar nya vägarbeten igång. Ett fordon som arbetar på väg behöver uppfylla vissa krav. Framför allt ska fordonet vara utrustat med en varningslykta. Vi vänder oss till Transportstyrelsens reglemente för varningsljus och lär oss mer.
 
Val av extraljus
VAD SKALL DU TÄNKA PÅ VID VAL AV EXTRALJUS
När det gäller att välja belysning glöm inte att tänka på hur vägarna du kör på ser ut. Extraljusen utgör en viktig säkerhetsfaktor och med en modern ljusramp upplever yrkesföraren en väsentlig skillnad på siktförmågan. Extraljus på fordon i yrkestrafik är en nödvändighet!
 
arbetsbelysning för proffs
5 TIPS NÄR DU VÄLJER ARBETSBELYSNING
Vi jobbar stenhårt för att ha marknadens mest aktuella sortiment av arbetsljus, men för brett utbud kan vara förvirrande. Här reder vi ut några begrepp och ger dig tips på vad du bör tänka på när du väljer arbetsbelysning. Vår sortimentchef Dan valt ut ett mindre sortiment för att hjälpa din beslutsprocess på traven.
 
Säker koppling för din belysning
DÄRFÖR DT-KONTAKT VID INSTALLATION
Idag är DT-kontakten vanligt förekommande i fordonssektorn och återfinns bland annat på belysningsprodukter. Vi har länge använt DT-kontakter på våra produkter och det passar väl in i vårt lösningsorienterade tankesätt, HBA Solutions. Här följer några exempel på varför DT-kontakter är en smart lösning.
 
skräddarsydda extraljus till FH16
SKRÄDDARSYDDA EXTRALJUSPAKET TILL FH16
Lagom till lanseringen av Volvos nya FH16 släpper vi två skräddarsydda extraljuspaket. Tillsammans med Volvo Truckshop har vi tagit fram fästen och kablage som gör att Lazer Lamps extraljus passar perfekt. Ett grillkit och ett för hyttmontering, läs mer om våra skräddarsydda alternativ.
 
Tips på hur du håller extraljus fräscha
HÅLL DINA EXTRALJUS FRÄSCHA HELA VINTERN
Klimatet i Norden är tufft. Vi har långa vintrar med snö, slask, salt och sand. Det påverkar oundvikligen din extraljusramp. Vi vill att du ska få maximalt ljusutbyte länge och har sammanställt några enkla skötselråd som vi vet förlänger extraljusens prestanda.
 
Kund Case Vallakapan
VALLAKÅPANS HELHETSLÖSNING
Vallakåpan i Katrineholm är ett företag som bygger kåpor med plats för hund. Det häftiga är att varje kåpa skräddarsys enligt kundens behov och önskemål. De förbereds nästan alltid med arbetsbelysning, och i vissa fall även med blixtljus eller extraljus.
 
sidomarkering och positionsljus
HBA VS GYLLE SIDOMARKERINGAR & POSITIONSLJUS
Vill du få ett enkelt och effektivt montage? Våra sidomarkeringar och positionsljus består av en gjuten LED-modul och separata glas. Det betyder att du slipper dra om kablar ifall olyckan är framme och glaset spricker.
 
Välutrustad bargningsbi
EN VÄLUTRUSTAD BÄRGNINGSBIL FÖR ARBETE PÅ VÄG
Hos Leif Mählström Bärgningsbolaget i Katrineholm står vikten av att synas för medtrafikanter och själva kunna utföra sitt arbete på ett effektivt sätt i centrum.
 
BACK-TV GER TRYGG ARBETSMILJÖ
Runt om i landet pågår ett aktivt arbete för att höja säkerheten på arbetsplatser. En säkerhetsåtgärd som är enkel att applicera är användande av back-tv system på fordon.
 
BRANDSKOLA
Visste du att det i snitt utbryter en brand i timmen på en svensk arbetsplats? Därför är det viktigt att arbetsgivaren agerar aktivt för att förhindra bränder i arbetsmiljön.
 
Kund Case Ströman Maskin sopmaskin
STRÖMANS MASKINER STÄDAR UT VINTERN
Nu stundar våren och vi har varit på besök hos Ströman Maskin i Kungälv. JP berättar att hos Ströman står kvalitet och säkerhet i fokus. Två nyckelfaktorer när han och kollegorna bygger och utrustar sopmaskiner är att maskinerna syns ordentligt och att chaufförerna ser bra.
säker koppling
SÄKER INSTALLATION AV BELYSNING
Vet du vilket relä eller vilken kabelarea du bör använda för en säker installation av elektrisk utrustning så som belysning till fitt fordon? Vi kan hjälpa dig! Läs våra tips för att få ett säkert resultat.
 
Ljus per automatik
LJUS PER AUTOMATIK
Vi hjälpte en stor svensk maskinimportör med en motorrumsbelysning som tänds automatiskt när motorhuven öppnas. Syftet med belysningen är att underlätta arbetet för servicetekniker ute på fältet. Kravet var att belysningen skulle styras utan knappar eller brytare samt dra ytterst lite ström.
Kund case truck
EN FÖRFINAD PRODUKT- OCH DISTRIBUTIONSLÖSNING
Tillsammans med en av Sveriges ledande trucktillverkare har vi förfinat en produkt-och distributionslösning. Vi levererar en belysningslösning där kabellängd och lampkontakt är anpassad till trucken. För att spara ytterligare tid vid monteringen levereras även lösningen bulkförpackad enligt kundens önskemål.
Kund Case automatisk arbetsbelysning
PRODUKTLÖSNING SOM FÖRBÄTTRAR ARBETSMILJÖ
Tillsammans med en av våra större importhamnar har vi hjälpt en tidningsdistributör att ta fram en automatisk arbetsbelysning som förbättrar förarens arbetsmiljö. Projektets utmaning var att göra minimal åverkan på bilens elsystem och skapa en lösning som biltillverkaren godkände.