Endast försäljning mot företag. Vänligen logga in för att handla eller ansök om konto

exkl. moms

Varukorg

Tips & råd

BACK-TV GER EN TRYGG ARBETSMILJÖ

 
Det pågår ett aktivt arbete för att öka säkerheten på byggarbetsplatser, vid vägarbeten och egentligen överallt där fordon och fotgängare samexisterar. Som ett led i säkerhetsarbetet har många företag valt att koppla in back-TV system på sina arbetsbilar och lastbilar. Att utöka användandet av kamerasystem på fordon är en säkerhetsåtgärd som är enkel att applicera. Med dagens moderna kamerasystem är det en lösning som varken behöver vara kostsam eller krånglig att installera.
 
Det finns en rad fördelar med att montera back-TV system och alla typer av fordon och maskiner kan dra nytta av back-TV. Med god uppsikt bakåt och runt fordonet förbättras förarens arbetsmiljö väsentligt. Vidare underlättar back-TV vid manövrering i trånga utrymmen och att ha back-TV system på fordonet skapar trygghet i områden där det rör sig många människor. Ett tydligt exempel på detta är i storstadsmiljö där bland annat bilar, transportbilar, cyklister och fotgängare ska dela på vägen och samexistera.
 
Beroende på fordonstyp kan förutsättningarna för vilken typ av system som är bäst se olika ut. Är det ett mindre fordon eller en arbetsbil kan ett enkelt trådlöst system med en kamera och en monitor räcka för att skapa bättre uppsikt runt fordonet. I andra situationer där det rör sig om stora maskiner, lastbilar eller bussar kan flera kameror behövas för att täcka de döda vinklar som uppstår runt fordonet. Till det är en större skärm för att till exempel se många kameror samtidigt lämpligt.
 
Alla olyckor går givetvis inte att förhindra med en backkamera, men installation av back-TV är en väl värd investering som hjälper till att upptäcka faror och hinder i tid. Här visar vi ett urval av våra backkamerasystem, anpassade för olika användningsområden och fordonstyper.
 
Back-TV ger säker arbetsmiljö
 
5,6 tum backkamerasystem
PSVT 5,6" BACKKAMERASATS
Backkamerasystem med en 5,6 tum färgbildskärm och en färgkamera med mikrofon samt 18 st IR-dioder för bättre mörkerseende. Justerbara parkeringslinjer som underlättar när fordonet backar. Finns möjlighet att koppla in en extra kamera. I paketet ingår en 10 meter kamerakabel med 4-polig skruvkontakt.
Art.nr: 27-PSVT56BC2X
Back-TV system med stor monitor
PSVT 10" BACKKAMERASATS MED VISIRKAMERA
Backkamerasystem med en 10 tum högupplöst monitor och en färgkamera med visir, mikrofon samt 18 st IR-dioder för bättre mörkerseende. Monitorn kan ansluta upp till fyra kameror och har möjlighet att antingen visa alla kameror samtidigt i Quadläge eller en kamera åt gången.
Art.nr: 27-1011
Trådlös backkamerasats
TRÅDLÖS BACKKAMERASATS MED VISIRKAMERA
Trådlöst digitalt kamerasystem med 7 tum högupplöst färgbildskärm och högupplöst visirfärgkamera. Kameran har 110 graders siktvinkel, mikrofon och IR ljusförstärkning. Det går att ansluta upp till fyra trådlösa kameror med möjlighet att antingen visa alla kameror samtidigt i Quadläge eller en kamera åt gången
Art.nr: 27-7002