Endast försäljning mot företag. Vänligen logga in för att handla eller ansök om konto

exkl. moms

Varukorg

Vår story

 

Utnyttja vår erfarenhet av 30 år i belysningsbranschen

Historia

 

HBA grundades 1988 som ett litet företag med stora ambitioner. Tre produktchefer bröt sig loss från dåvarande Hesselman och startade HBA. Det få vet idag är att HBA står just för Hesselman Bil Aero, ett namn vi ärvt från grundarnas tidigare anställning.

Genom åren har verksamheten följt teknikskiftet vilket utvecklat och förädlat sortimentet till det HBA vi känner till idag. När LED lampan kom revolutionerade den ljusmarknaden helt.

Progressionen från halogen vidare till Xenon och sedan till LED har gått raketsnabbt. Nu finns det nära på inget annat än LED på marknaden.
 
Det kanske är tur att produkterna inte är desamma som för 30 år sedan men visst känns det tryggt att både vi och ni kan vila på den kunskap och erfarenhet endast 30 år i branschen kan ge.

Vilka är vi

 
HBA är ett belysningsföretag med över 30-års branscherfarenhet. Kortfattat är vi en grupp engagerade el- och ljusnördar som brinner för att lysa upp våra kunders arbetsdag. Vi har briljanta idéer för framtiden och kunder i världsklass.
 
Elektrifieringen kommer att erbjuda massor med möjligheter för att leva livet som vi vill. Det gäller även transporter. Precis som LED skapade en helt ny värld efter halogen, kommer elfordon att ta fart i framtiden. HBA har sökt högt och lågt för att hitta briljanta idéer för bättre elsystem. Visst känns det bra att samarbeta med någon som tänkt i förväg? Med HBA som partner kan du koppla av när du vill veta mer om el och belysning.
 
Men vänta inte för länge, för framtiden är här redan imorgon. Så ta kontakt med HBA – vi har briljanta idéer som passar just dig.

 

CSR & Hållbarhet

 
ISO Certifierade 9001 och 14001, CSR hållbarhet
Vi jobbar hårt med CSR och tar ansvar för våra produkter och lösningar i hela kedjan från leverantör till färdig produktlösning och slutkund.
HBA väljer väldigt noga våra produkter – och även våra leverantörer. De ska uppfylla våra högt ställda krav på schyssta arbetsvillkor, rättvis import och europeisk samt svensk standard för miljön. Vi har en klok och långsiktig syn på vår värld som bara lång erfarenhet kan ge.
 
Genom vår ISO 14001 och 9001 certifiering arbetar vi ständigt med att förbättra processer och rutiner. På så sätt säkerställer vi en långsiktigt hållbar verksamhet som lever upp till ISO-reglementet.
SE CERTIFIKATET HÄR

 

Vårt ansvar

 

Våra produkter ska göra minimal åverkan på omgivning, miljö och klimat under sin livscykel. För att underlätta vårt arbete ser vi på det ur tre aspekter:

CSR Socialt ansvar
Socialt ansvar
Vi samarbetar med leverantörer i både Europa och Asien, och vårt engagemang ligger i att ta ett ansvar för våra leverantörers anställda.

 

CSR Ekonomiskt ansvar
Ekonomiskt ansvar
HBAs vision är att underlätta kundens vardag – nu och i framtiden. Med grund i det kvalitetsarbete vi bedriver genom vår ISO 9001 certifiering säkerställer vi en varaktig affär.

 

CSR Miljömässigt ansvar
Miljömässigt ansvar
Vi har ett ur miljösynpunkt hållbart erbjudande och arbetar genom vår ISO 14001 miljöpolicy med att ständigt förbättra processer och rutiner.

 

Vi tummar aldrig på kvaliteten

 

Godkända produkter och trygghet för dig.
 

En grej till vi gör bra är att vi aldrig tummar på kvaliteten. För oss är det bara det bästa som gäller och du kan lita på att vi gör vårt jobb.

Alla produkter genomgår rigorösa kvalitetstester som saltspraytester, shocktester, beständighetstester, vibrationstester och temperaturester. Våra kretskort och dess ingående komponenter väljs noggrant ut, vi tar den bästa kvalitet som marknaden erbjuder. Vid tillverkningsprocessen kollas kretskorten fotometriskt. Alla dioder har högsta BIN-tal med jämn och hög kvalitet. Till sist kopplas ljusen in och brinner i 48 timmar, vilket kallas ”burn-in test” på fackspråk. Man kan verkligen säga att inget lämnas åt slumpen.

När det kommer till extraljusramper är testerna rigorösa. Husen målas med antirostskydd både invändigt och utvändigt för att vara helt säkra på att de inte flagnar eller rostar. Efter montering trycksätts husen för att garantera täthet.
 
Vid leverans finns vi eller en av våra samarbetspartners på plats för en sista koll innan godset skeppas. När produkterna kommer till lagret gör vi en sista besiktning innan varorna skickas ut till dig. Det är väl bra att vi har bra koll!
 
Vi vill att du ska känna dig trygg när du köper en vara från oss.
HBA. Din lysande partner.
 

En del av Axel Johnson International

 
Axel Johnson International
HBA är en del av Axel Johnson International, en privatägd svensk industrigrupp som består av mer än 110 bolag i nära 30 länder, med en omsättning på ca 1000 miljoner EUR. Axel Johnson International präglas av ett aktivt, långsiktigt ägarskap med ambition att främja förnyelse och skapa tillväxt. Fokus ligger på företag verksamma inom strategiskt utvalda nischmarknader som erbjuder tekniska komponenter och lösningar till industriella processer. Idag har koncernen fem affärsområden: Fluid Handling Solutions, Industrial Solutions, Lifting Solutions, Power Transmission Solutions och Transport Solutions.