Endast försäljning mot företag. Vänligen logga in för att handla eller ansök om konto

exkl. moms

Varukorg

BRA ATT VETA

BRANSCHMÄSSA OCH LEVERANTÖRSBESÖK I ASIEN

 
Varje år i april, just runt påsk, hålls en enorm branschmässa i Taiwan. Mässan heter AMPA och är en anledning för oss att åka över till Asien för ett par veckor av leverantörsbesök och mässbesök.
 
Nu har det blivit april och för första gången efter pandemin är det tillåtet att resa igen. HBA skickar ett team med fyra medarbetare som ska titta på fabriker, knyta leverantörskontakter och gå på mässa. Vi följer med vår VD Magnus, försäljningschef Stefan, sortimentschef Dan och vår tidigare ägare, numera rådgivare Per på deras äventyr i Asien.
 
FABRIKSBESÖK OCH LEVERANTÖRSAUDITS
Resan till Taiwan är lång men kräver bara en mellanlandning. Vi har tur och får ett par smidiga flygresor som båda är i tid. Väl framme hinner vi precis checka in på hotellet och borsta av resdammet innan det är dags för middag med en av våra nära samarbetspartners. Vårt schema är hektiskt, varje dag är späckad med besök, möten, lunchmöten och middagar, och det blir inte mycket tid över till vila. Men det är precis så vi vill ha det!
 
AMPA Mässan med leverantör
 
I år har vi bokat in sex fabriksbesök och gör i samband med besöken en årlig fabriksaudit. Vid auditen säkerställer vi att producenten lever upp till våra ställda krav på arbetsvillkor, kvalitet och arbete med hållbarhet. Magnus pekar på vikten av att vi besöker våra leverantörer och fabriker regelbundet: ”Genom våra fabriksbesök kontrollerar vi att producenten levererar de parametrar vi kommit överens om. Vi tittar bland annat på hur kvaliteten på både produkter och sociala villkor säkerställs.”
 
En rundvandring i produktionen är alltså ett måste och vi träffar även de ingenjörer som ligger bakom produktframtagningen. I produktutvecklingen testas lampornas ljusvärden och ljusbilder i ett avancerat ljuslabb. Vi tycker alltid att det är spännande att se hur lamporna presterar och den testutrustning som våra leverantörer investerat i är väldigt avancerad. Förutom ett ljuslabb har alla fabriker ett slutsteg i produktionen där lamporna genomgår kvalitetester och utvärderingar innan leverans.
 
VD Magnus fabriksbesök Taiwan
TVÅ MÄSSDAGAR OCH TRÖTTA FÖTTER
Vi besöker AMPA-mässan under två hela dagar. Mässan är uppdelad i två byggnader som är fyra våningar vardera och vi samlar många steg under mässdagarna. På mässan har vi fokus på att scouta nya trender, se kommande produkter och möta nya samt befintliga leverantörer. Dan säger att den personliga relationen vi har med våra leverantörer är en nyckelfaktor som ligger till grund för ett framgånsrikt samarbete.
 
Väl hemma igen börjar det riktiga arbetet när alla intryck, möten och produkter ska sammanställas. Alla varuprov ska utvärderas och bedömas utifrån kvalitet, potential, plats i befintligt sortiment och förväntad marknadsefterfrågan. Sedan ska offerter begäras in och resultatet av resan kokas ihop till det som blir höstens nyheter och sedermera vårt framtida sortiment.
 
VIKTEN AV ASIENRESOR
Veckorna i Asien är avgörande för vår sortimentsammansättning och produktutveckling. Vi har lång erfarenhet av branschen och tänker långsiktigt, där produkternas livscykel, hållbarhet och kvalitet har hög prioritet. Samtidigt som vi utvecklar sortimentet låter vi, för våra kunders behov och trygghet, de produkter som är populära ligga kvar i sortimentet.
 
 
HÄR SER DU NYHETER FRÅN FÖRRA HÖSTEN SOM NU HAR BLIVIT STORSÄLJARE
 
Heavy duty 90w arbetsljus
KRAFTFULL 90W ARBETSBELYSNING
En heavy duty arbetsbelysning som ger hela 6500 lumen, har ett ljusstarkt och brett arbetsljus. Med ett kraftigt fäste av rostfritt stål är lampan vibrationstålig och lämplig för utsatta miljöer.
Art.nr: 18-7645


Back- och arbetsbelysning med blixt
BACK- OCH ARBETSBELYSNING MED BLIXTLJUS
Ett kombinationsljus med E-godkänt backljus och blixtljus i samma lampa. Smidig design som gör lampan perfekt att montera bak på fordonet eller i trånga utrymmen.
Art.nr: 18-9430


Landsort minipuck
LANDSORT MINIPUCK
Ett runtomlysande blixtljus för planmontage. Med sitt nätta format sätter Landsort minipuck en ny standard för rotljus, Landsort har aluminiumbas, är tålig och lämplig för utsatta miljöer.
Art.nr: 14-2510