Endast försäljning mot företag. Vänligen logga in för att handla eller ansök om konto

exkl. moms

Varukorg

KUNDCASE

STRÖMFÖRSÖRJNING OCH STYRSYSTEM PÅ AUTOMÄSSAN


Vi är just hemkomna från Automässan och tänker att vårt deltagande i en stor branschmässa måste vara det bästa sättet att starta ett år på. En mässa ger en kickstart som bidrar till energi i hela företaget. Automässan var dessutom väl arrangerad och levererade på topp hela veckan. Automässan profilerar sig som ”Nordens största mötesplats för motorbranschens service- och eftermarknad”. Fokusområden för 2023 var digitalisering och elektrifiering. Mässan skapade en dynamisk mötesplats med fina möjligheter att knyta affärskontakter. De erbjöd ett gediget seminarieprogram med representanter från branschen och näringslivet som bidrog till inspiration och kompetensutveckling.

Vi hade i stort sett bara hunnit landa efter höstens Lastbilsmässa innan det var dags för planering inför Automässan. Själva mässupplägget var självklart; vi ville visa våra produkter och lösningar anpassade för lätta fordon och transportbilar. I upplägget ingick en möjlighet att presentera vår satsning inom strömförsörjning och styrsystem för marknaden. I montern hade vi förstärkt teknisk tyngd genom vår leverantör Ideatec som demonstrerade sitt styrsystem Polaris.

Vår nya tekniska produktchef Teodor fick samtidigt en fördjupad förståelse för sortimentet: ”Under de här dagarna på mässan har jag lärt mig mycket om styrenheten Polaris. Nu vet jag hur man programmerar styrenheten och vilka funktioner och produkter den kan styra. Jag har lärt mig de tilläggsfunktioner styrenheten har samt sett hur Ideatecs övriga produkter fungerar. Till Polaris finns det till exempel en enhet som gör att användaren kan koppla in valfri skärm eller androidpadda, vilket på så sätt möjliggör en integration av olika funktioner i samma skärm. Ideatec har dessutom en modul som registrerar analoga data för att till exempel visa vätskenivån i en tank. Till långa lastbilar kan man med fördel använda Ideatecs strömenhet. Den installeras bak i bilen och sedan kopplas de enheter som ska styras till den, vilket innebär färre kabeldragningar totalt.”
 
 
HBA monter Automässan 2023
 
Styrsystem på Automässan
Vår monterplacering var, precis som vid tidigare år på Automässan, i B-hallen. Till mässan hade vi valt att ta fram en specialanpassad ljusvägg som fick en central plats i montern. Ljusväggen bidrog i hög grad till att monterns helhetsintryck fick ett belysningsmässigt lyft.

Vidare på ämnet belysning ställde vi ut trekantiga displayer klädda med demoställ. Dessa var bestyckade med olika belysningsversioner inom extraljus, arbetsbelysning och skapade goda förutsättningar för testning och demonstration. Demoställen ger en bra fingervisning om hur produkten lyser och vi kompletterade detta genom ett ljuslabb i montern.
Tanken med ljuslabbet var att kunna lysa med både arbetsljus och extraljus för att jämföra bland annat ljustemperaturer, ljusstyrkor och ljusbilder mellan olika lampmodeller. Det blev ett populärt inslag i montern och en väldigt bra demonstrationsyta för produkterna.

Automässan landade i fyra väldigt hektiska dagar med många intressanta besökare och frågeställningar. Vi tar med oss den härliga energi som mässan gav oss och låter den leda oss genom året 2023. Tack till alla som besökte oss och vi ser fram emot ett fint samarbete både med de nya kontakter vi skapat och den förstärkning av våra befintliga relationer som mässan gav.

Här följer en inblick i sortimentet inom strömförsörjning och styrsystem.
POLARIS styrsystem
POLARIS - ETT UNIKT STYRSYSTEM
POLARIS är designat för att kontrollera och styra extern elektronisk utrustning i ett fordon. Bland annat är alla reläer och säkringar digitala. Installationen av POLARIS är fristående från fordonets originalsystem och systemet konfigureras genom en datorbaserad mjukvara.


ENERGISYSTEM 12V 2000W
ES-2000 är ett perfekt energisystem för alla typer av arbetsfordon. ES-2000 är en 2000W högpresterande inverter med ren sinusvåg. Tack vare ett inbyggt 100Ah LiFePO4-batteri driver ES-2000 dina 230V AC-applikationer under lång tid.


Batteriladdare 12V 50A
DC/DC LADDARE 12V 50A
DTM-1250 är en smart mikroprocessorstyrd DC/DC laddare som är Euro 5/6 klar. DC/DC laddaren har optimerad flerstegsladdning som anpassar laddningen av bly, gel, litium och AMG batterier.