Endast försäljning mot företag. Vänligen logga in för att handla eller ansök om konto

exkl. moms

Varukorg

Bra att veta

ELMIA LASTBIL - MÄSSAN VI ALLA VÄNTAT PÅ


Idag är det drygt två år sedan vi stod i startgroparna inför Elmia Lastbil och mässplaneringen var redan i full gång. Vi hade reserverat hotellrum, beställt och designat montern, och såg fram emot en toppenvecka. Men som ni vet blev det ingen Elmia Lastbil 2021. Covid satte stopp för alla sociala sammankomster och vårt mässdeltagande fick ett snopet slut. Inför 2022 ändrade Folkhälsomyndigheten sina restriktioner, Elmia Lastbil skulle hållas igen. Tänk att äntligen få stå på mässa, träffa kunder, leverantörer och kollegor i branschen.
 
Så här beskriver Elmia mässan på sin hemsida; ”Här samlas åkeri- och transportbranschen från hela Norden för att se de senaste lanseringarna och upptäcka de häftigaste innovationerna som tar den tunga lastbilsnäringen in i framtiden.” I år bestod Elmia Lastbil av fyra monterhallar, inklusive en veteranutställning och ett gigantiskt utomhusområde. Mässan ute var till bredden fylld av lastbilar, släp, trailers och olika påbyggnationer. Scen- och seminarieprogrammet för Elmia var fullbokat och med fokus på omställningen till eldrift handlade föredragen bland annat om laddinfrastruktur, hållbara drivmedel och social acceptans kring autoförare. Vi fick en glimt in i framtiden och runt om på mässan skymtade bevis på att vi är mitt i ett teknikskifte. Både Volvo och Scania presenterade sina elbilar och Hiab visade världens första eldrivna påhängstruck. Innan sommarlovet besökte vi Laxo Mekan och hos dem fick vi bland annat se en eldriven lastväxlare. Den återfanns nu på utställning i Laxos monter och vi passade på att ta fina bilder.
Scania Lastbil

Kollage från Elmia Lastbil 2022
VÅR MONTER
HBA ställde i vanligt ordning ut inomhus och i montern huserade vi en kundlounge, demoställ med produkter och nyheter, en vägg med Landsort varningsljusramper och sist men inte minst ett ljuslabb. Tanken med ljuslabbet är att kunna lysa med både arbetsljus och extraljus för att jämföra bland annat ljustemperaturer, ljusstyrkor och ljusbilder mellan olika modeller. Det blev ett populärt inslag i montern och en bra demonstrationsyta för produkterna. Med oss hade vi också en rykande färsk produktkatalog som vi delade ut.
 
HÖSTENS NYHETER
Vi hade väntat hela sommaren på vår chans att lansera höstens produktnyheter och under mässan visade vi stolt upp tre nya varningsljus i Landsortfamiljen. Hela serien bygger på samma stilrena design och nytänkande teknologi. Höstens tillskott är ett hörnblixtljus, en miniramp och ett runtomlysande varningsljus. Vi presenterade också nya arbetsljus, däribland en effektiv 40W lampa och en kraftfull Heavy Duty-lampa. En ny sidomarkering på kort gummiarm och nya extraljus från Lazer Lamps inrymdes också i montern
 
MINGEL
Många av HBAs kunder och kontakter hade sina montrar utomhus. Där minglade vi runt i solskenet bland välpolerade lastbilar, släp och påbyggnationer. Mässveckan rivstartade på onsdagen med en kundkonferens och besök både i kundmontrar, och kollegors montrar. En och annan kaffe med tillhörande bulle slank också ner. Under dag två exploderade nästan mässan av besökare och studenter. Det var fullt ös i montern och dagen bjöd på många intressanta möten. Fredagen och lördagen svischade förbi med produktdemonstrationer, kundbesök och trötta fötter.
Det är väldigt nöjda och stolta HBA medarbetare som summerar mässveckan. Solen sken på oss hela mässan och det var roligt att få träffa både nya och gamla kontakter. Lyckan över att få skaka hand och få dela ut en och annan kram igen finns kvar som en skön känsla i kroppen. Nu blickar vi framåt mot en höstsäsong fylld av nya och spännande samarbeten samt förberedelserna för nästa mässuppvisning. För visst ses vi igen på Automässan i januari 2023!
 
Sentinel 9
SENTINEL 9" ELITE
Art.nr: 12-00081


LANDSORT MINIPUCK
Art.nr: 14-2510


ARBETSLJUS 90W HD
ARBETSLJUS 90W HD
Art.nr: 18-7645