Endast försäljning mot företag. Vänligen logga in för att handla eller ansök om konto

exkl. moms

Varukorg

Bra att veta

FEM FÖRDELAR MED LED-BELYSNING

Det har skett ett teknikskifte när det kommer till belysning och idag är LED (Light Emitting Diode) det ljus som är mest dominant på marknaden. Men teknikskiftet kan vara förvirrande och begreppen är många. HBA har funnits sedan 1988 och genom åren har vi haft nöjet att följa progressionen från halogen till LED på nära håll. Fördelarna med dioder är många och här har vi valt ut fem punkter som vi tycker är bra att veta om just LED;
 
1. LED är energieffektivt. LED-tekniken är väldigt effektiv och energisnål. En LED-lampa förbrukar 80-90% mindre energi jämfört med en halogenbelysning som i sin tur endast använder 5% av sin energi till att lysa. Resterande energi omvandlas till värme.
 
2. LED har lång livstid. En LED-lampa kan brinna i 50 000 timmar, vilket motsvarar mellan två till tio år. Ett exempel är en LED-lampa med livslängd på 30 000 timmar som lyser kontinuerligt 8 timmar om dagen håller i minst sju år.
 
3. LED finns i olika färgtemperaturer. Ljusets färg mäts i Kelvin och LED-lampor är anpassningsbara när det kommer till ljustemperaturer. LED-lampor finns med Kelvintal från kallvitt ljus till varmvitt ljus. Läs vårt inlägg om Kelvin här.
 
4. Dioder är tåliga. Dioder är okänsliga för stötar och vibrationer, och LED-lampor används med fördel i tuffa och utsatta miljöer. Dioder fungerar väl i kalla miljöer och startar direkt med full effekt. LED-lampor påverkas inte negativt av tändningar och släckningar.
 
5. LED är miljövänligt. LED-lampor är energieffektiva och har lång livslängd, vilket gör dem till ett miljövänligt belysningsval. Dessutom innehåller de inte kvicksilver eller andra tungmetaller.
 
När LED-lampan kom fick den utstå kritik för att vara betydligt mer kostsam än en halogenlampa. Men med tiden har LED-lamporna blivit billigare att tillverka, samtidigt som de är energieffektiva och håller betydligt längre än en halogenlampa.
 

Hos oss finns ett av marknadens bredaste sortiment av fordonsbelysning och extraljus med LED-teknik. Vi följer teknikutvecklingen tätt och I produktframtagningen ligger vårt fokus på kvalitet och hållbarhet. Här kan du läsa mer om vårt kvalitetsarbete.

Här visar vi tre LED produktnyheter som vi tycker representerar teknikskifte och utveckling.
 
Fördelar med LED-belysning
 
Lazer sentinel 9 extraljus
LAZER SENTINEL 9" EXTRALJUS MED POSITIONSLJUS
Ett nytänkande E-godkänt extraljus från Lazer Lamps. Sentinel har inbyggt positionsljus med ett godkänt vitt ljus eller orange stylingljus.
Art.nr: 12-000811


BACK- OCH ARBETSBELYSNING MED BLIXTLJUS
Ett kombinationsljus med E-godkänt backljus och blixtljus i samma lampa. Smidig design som gör lampan perfekt att montera bak på fordonet eller i trånga utrymmen.
Art.nr: 18-9430


Landsort minipuck
LANDSORT MINIPUCK
Ett runtomlysande blixtljus för planmontage. Med sitt nätta format sätter Landsort minipuck en ny standard för rotljus, Landsort har aluminiumbas, är tålig och lämplig för utsatta miljöer.
Art.nr: 14-2510