Endast försäljning mot företag. Vänligen logga in för att handla eller ansök om konto

exkl. moms

Varukorg

Kundcase

TUR & CO. ÄR ÅRETS HBA PARTNER

 
TUR & Co. är en yrkesbutik för åkare, belägen i Tumba söder om Stockholm. Företaget ägs av Ulf och i butiken jobbar Mattias, Lasse, Eva, Micke och William. Teresia har hand om ekonomin samt marknadsföringen. Samarbetet med HBA sträcker sig långt bakåt i tiden och TUR & Co. är en av våra första HBA Partners.
 
ÅRETS PARTNER 2022
Det har gått några månader sedan TUR & Co. erövrade titeln som årets HBA Partner och vi är nyfikna på att se om vandringspokalen har hittat en plats i butiken. Vi pratar med Mattias och får till ett möte en fredag eftermiddag i april.
 
När vi kliver in i butiken noterar vi glatt den stora HBA display som möter oss i dörren. Vi hamnar i vad Mattias sedan beskriver som fredagsrushen. Om kunderna kommer för det hembakade fikabrödet som alltid finns tillgängligt eller om det är butikens familjära stämning som lockar låter vi vara osagt. Det är i alla fall fullt hus och vi väntar gärna på att det ska bli tid för oss.
 
Vi hinner gå en vända i den välfyllda butiken och i TUR & Co.s sortiment ryms allt från batterier, reservdelar och kläder till förbrukningsmaterial och verktyg. Allt ett åkeri eller en entreprenadfirma behöver finns hos TUR & Co. Sommarsortimentet med produkter för utomhusevents så som grillar och pizzaugnar är på intågande i butiken. Dessutom är det mitt i däcksäsongen, vilket är en återkommande volymaffär för TUR & Co.
 
 
Besök hos TUR & Co.
 
LÖNSAM SATSNING PÅ BELYSNING
I höstas gjorde TUR & Co. och HBA en stor satsning på extraljus, varningsljus och fordonsbelysning. Då tog vi tillsammans fram ett butikskoncept anpassat för just TUR & Co.s kundbas och byggde upp en hel vägg med belysningsprodukter. Allt är inkopplat och skapar bra förutsättningar för testning och demonstration av produkter och lösningar. Nu pryds väggen av vandringspokalen som tilldelades TUR & Co. för Årets HBA Partner.
 
När rusningen har lagt sig får vi en pratstund med Mattias. Han berättar om verksamheten och beskriver att servicebutiken TUR & Co. ordnar allt och löser alla problem. Mattias förklarar att företagets röda tråd är ett tätt kundarbete baserat på tre kärnvärden; att hjälpa kunden, att hela tiden hitta lösningar på kundens problem och att bygga en stark relation till kunden. Mattias sammanfattar det bra när han säger; ”hos TUR & Co. vill alla lyckas med affären.”
 
Pokal årets partner
VÄXER PÅ ARBETSKLÄDER OCH RESERVDELAR
Lasse ansluter till vårt samtal och vi förhör oss om hur butikens planer ser ut framöver. Mattias och Lasse är lite hemlighetsfulla, men berättar att ambitionen är att växa på reservdelssidan, både för tunga och lätta fordon. Det få vet är att TUR & Co. har ett stort lager av reservdelar för 12V-sidan i direkt anslutning till butiken. Mattias visar på att TUR & Co. har rätt sortiment samt kompetens och kunnande för reservdelsförsäljning. Nästa steg är att hitta ett effektivt sätt att nå ut med budskapet till rätt kunder. Lasse instämmer i att de har en stor potential inom reservdelar och tillsammans har han och Mattias lång erfarenhet i just reservdelsbranschen.
 
Vi frågar vidare om TUR & Co.s framtidstro och Mattias beskriver att ett affärsben som har vuxit och utvecklats ordentligt de senaste åren är yrkeskläder. Mattias visar på hur hela övervåningen i butiken är vigd åt kläder, handskar och skor. TUR & Co. sköter allt tryck själva och har ett antal återkommande avtalskunder med profilerade arbetskläder. Lasse pekar på att den satsning inom fordonsbelysning som TUR & Co. och HBA gör gemensamt i butiken har väckt ett intresse för arbetsljus, extraljus och varningsljus hos kunderna. Speciellt intressanta för åkare och entreprenadkunder är ett par kraftfulla arbetsljus samt den nya Landsort-serien inom varningsljus. För service och installationer till lätta fordon har TUR & Co. ett samarbete med Tunabilservice. De två företagen delar både ägare och lokaler. Mattias säger att de tar hjälp av Däcktjänst när det kommer till arbeten på lastbilar och andra 24V fordon.
 
Vår eftermiddag tillsammans börjar övergå mot kväll och butiken ska strax stänga. Innan vi går smider vi planer inför en av vårens höjdpunkter, den stundande TUR-dagen. Till TUR-dagen bjuds kunder, leverantörer och representanter från näringslivet in och TUR & Co. skapar en dynamisk mötesplats i butiken. Dagen är fylld av god mat, fika, aktiviteter, fina erbjudanden och möjligheter att knyta nya affärskontakter. Det är tradition att Ulf står för lunchen och grillar hamburgare på löpande band. TUR-dagen visar verkligen på vilket serviceinriktat, lyhört och kundstyrt företag TUR & Co är.
 
 
 
HÄR SER NI TRE AV TUR & CO.S STORSÄLJARE
 
Heavy duty 90w arbetsljus
KRAFTFULL 90W ARBETSBELYSNING
En heavy duty arbetsbelysning som ger hela 6500 lumen, har ett ljusstarkt och brett arbetsljus. Med ett kraftigt fäste av rostfritt stål är lampan vibrationstålig och lämplig för utsatta miljöer.
Art.nr: 18-7645


Back- och arbetsbelysning med blixt
BACK- OCH ARBETSBELYSNING MED BLIXTLJUS
Ett kombinationsljus med E-godkänt backljus och blixtljus i samma lampa. Smidig design som gör lampan perfekt att montera bak på fordonet eller i trånga utrymmen.
Art.nr: 18-9430


Landsort minipuck
LANDSORT MINIPUCK
Ett runtomlysande blixtljus för planmontage. Med sitt nätta format sätter Landsort minipuck en ny standard för rotljus, Landsort har aluminiumbas, är tålig och lämplig för utsatta miljöer.
Art.nr: 14-2510