Endast försäljning mot företag. Vänligen logga in för att handla eller ansök om konto

exkl. moms

Varukorg

Tips & råd

 

5 TIPS NÄR DU VÄLJER ARBETSBELYSNING


Mer är inte alltid bättre
Vi jobbar stenhårt för att ha marknadens mest aktuella sortiment av arbetsljus. Men ett alltför brett utbud kan vara förvirrande. Här reder vi ut några begrepp och ger dig tips på vad du bör tänka på när du väljer arbetsbelysning.
• Effekt – hur starkt ljus behövs för arbetsytan?
• Färgtemperatur– vilken kontraståtergivning behöver du?
• Placering – har du gott om plats eller ska belysningen monteras i trånga utrymmen?
• Miljö – kommer belysningen sitta i skyddad eller exponerad miljö
• Certifikat – ställs de lagkrav på E-godkännande för din applikation?

Fem punkter som vägleder dig i djungeln av arbetsljus
Att ett arbetsljus har hög effekt behöver inte betyda att den är bättre än en likvärdig lampa med lägre effekt. Tänk på att belysningens ljusbild avgör hur ljuset fokuseras i arbetsområdet vilket spelar in när det kommer till var ljuset är som starkast.
Färgtemperaturen anger om skenet från arbetsljuset är varmvitt eller kallvitt. Det varmvita ljuset kan upplevas som svagt, men ger ett bra djupseende och god kontraståtergivning. Kallvitt ljus uppfattas som skarpt av ögat. Det kallvita ljuset är vanligt bland LED arbetsljus och är det som används mest på fordon.
För din fundering kring placering spelar belysningens mått och storlek in. Ska belysningen sitta på ett svåråtkomligt ställe kan det vara smart att välja ett arbetsljus med litet format. Med dagens snabba teknikutveckling behöver inte litet format nödvändigtvis betyda lite ljus. Nu finns små, nätta arbetsbelysningar som levererar ett kraftfullt arbetsljus med effektiv ljusbild.
Tänk en stund kring hur miljön är där ditt arbetsljus ska placeras. Alla våra arbetsljus uppfyller IP klass 67 vilket innebär att de är dammtäta och vattentäta. Ofta är det tillräckligt, men under vissa förhållanden eller i speciellt exponerad miljö krävs en högre IP klassning. Då finns IP klass 69K vilket innebär att belysningen klarar högtryckstvätt med hett vatten.
Ny arbetsbelysning - tips när du uppgraderar
Gällande certifikat finns generellt sett olika typer av krav på fordonsbelysning. För arbetsljus är det ett godkännande vi bör hålla reda på. Det är E-godkännande ECE R148 som säkerställer att belysningen är godkänd att montera som backljus. Kräver din applikation ett E-godkänt backljus? Du hittar en sammanställning över VÅRA BACKLJUS HÄR >>. 


Vi har arbetsbelysning för alla behov
Med över 30 års erfarenhet av belysning har vi hunnit bygga upp ett stort kunnande. Vi har ett brett sortiment av arbetsbelysning där funktion och kvalitet står i centrum. Välj mellan hög eller låg effekt, olika lumental och ljustemperaturer. Vi har allt från små smidiga arbetsbelysningar till stora kraftfulla ramper för behovsanpassad placering. Vi har husmaterial som tål tuffa miljöer och utstår det nordiska klimatet. All vår belysning uppfyller marknadens högt ställda krav och har högsta möjliga EMC klassning. Utöver det erbjuder vi alltid tre eller fem års garanti. Vi utvecklar hela tiden sortimentet med nya innovativa lösningar. Samtidigt låter vi de arbetsljus som vi vet fungerar väl finnas kvar i produktmixen för våra kunders trygghet och behov.
Följ länken för att se hela utbudet av arbetsljus. 


Vår sortimentchef Dan har valt ut ett mindre sortiment av arbetsljus som med sina vitt skilda egenskaper hjälper din beslutsprocess på traven. 
 
E-godkänd backlampa
Arbets- och backljus, Artnr. 18-3229
Det smidiga formatet gör lampan lättplacerade och passar därmed alla typer av arbetsfordon och maskiner. E-godkänd som backlampa enligt ECE R148 och tål tuffa, utsatta miljöer.

Kompakt arbetsbelysning, Artnr. 18-9540
Tuff arbetsbelysning som kombinerar mycket ljus med lång livslängd. Med inbyggd temperaturkontroll skyddas lampan och dioderna från överhettning. 

Arbetsljus för proffs
Arbetsljuset med extra allt,
Artnr. 18-22851-FL / 18-22851-WFL

Ett arbetsljus för proffs. Uppfyller marknadens allra högsta EMC krav samt IP-klassning. Dragavlastad DT-kontakt för säker anslutning.

LED Arbetsljusramper
Arbetsljusramper, Artnr. 18-211560/18-211590
Låga ramper med ett kraftfullt ljus som finns i två längder. 360 mm ger 3186 faktiska lumen och 560 mm ger 4690 faktiska lumen.