Endast försäljning mot företag. Vänligen logga in för att handla eller ansök om konto

exkl. moms

Varukorg

KUNDCASE

Belysning till Sopmaskin hos Ströman
STRÖMANS MASKINER STÄDAR UT VINTERN
Nu stundar våren och HBA har varit på besök hos Ströman Maskin i Kungälv. Där träffade vi JP som funnits med i företaget sedan 2005. JP berättar att hos Ströman står kvalitet och säkerhet i fokus. Två nyckelfaktorer när han och kollegorna bygger och utrustar sopmaskiner är att maskinerna syns ordentligt och att chaufförerna ser bra. Säkerhet är ett ämne som vi återkommer till flera gånger under vårt besök och på Strömans hemsida finns väl beskrivet hur de sedan 1960 hjälpt till med att göra Sveriges gator säkrare. Förenklat är sortimentet uppdelat i sommarprodukter och vinterprodukter. Produktutbudet är brett och innefattar bland annat sopmaskiner, sand- och saltspridare, vätskespridare, kombispridare och snöplogar.

JP leder in oss genom kundmottagningen och visar sedan runt i den stora monteringshallen. En sopmaskin står inne och under tiden vi beundrar den imponerande maskinen berättar JP mer om hur Ströman jobbar. Han beskriver att Strömans specialistkompetens ligger i att de både bygger sopmaskiner från grunden och förädlar dem. Ströman erbjuder produkter från kända varumärken som Bucher, Meiren och Epoke. De byggen som görs från grunden är kundunika och bakom varje byggnation ligger det uppemot 400 timmars jobb. Vanligtvis utgår de från Scania eller Volvo chassin. JP säger att Strömans styrka är den tekniska kompetensen de har för att specialutrusta sina maskiner.

När vi pratar om att se och synas är det back-tv system och varningsljus som kunderna enligt JP frågar efter mest. Det sitter ofta fabriksmonterade lösningar på maskinerna, men det är inte alltid de uppfyller Strömans och kundens höga krav på standard och kvalitet. När JP väljer belysning så tittar han i första hand efter produkter med hög kvalitet. När det kommer till arbetsbelysning vill JP ha en bred ljusbild och gärna en lampa med låg strömförbrukning.

Framförallt har de kompakta sopmaskinerna ett begränsat elsystem och därför är det en fördel att efterutrusta dem med strömsnåla arbetsljus och varningsljus. Idag passar vi på att titta närmare på en ny produkt från HBA, en lampa som kombinerar arbetsljus och varningsljus. Enligt JP är det ofta platsbrist när de ska eftermontera belysning. Då kan ett kombinationsljus vara en smart lösning, särskilt om lampan ska sitta bak på maskinen. Kombinationsljuset har ett långt och brett arbetsljus samt låg strömförbrukning. Om blixtljuset sedan kopplas in mot backväxeln går det igång automatiskt och fungerar som en effektiv backvarning.

DT-kablar och DT-kontakter ligger oss varmt om hjärtat, JP är med på vårt resonemang om hur DT-kablar med ADR kvalitet är både smidigare och följsammare att montera jämfört med en standardkabel. Dessutom är en ADR kabel nötningstålig. JP bekräftar att när det sitter en DT-kontakt i huset på lampan så underlättar det för montören både under monteringen och vid framtida service.

Nu är det snart dags för Strömans maskiner att ge sig ut på Sveriges gator och då måste alla maskiner vara i toppskick. Ytterst ansvarar Ströman för att våra vägar, gator och cykelbanor är rena och fina. Alla är platser där både fotgängare, bilister, cyklister och kanske en och annan inlinesåkare ska samexistera. Tur för oss att JP och hans kollegor tar sin uppgift på fullaste allvar och när det kommer till vår säkerhet lämnas inget åt slumpen.

 
Kombinerat arbets- och varningsljus
KOMBINERAT ARBETS- OCH VARNINGSLJUS
Art.nr: 18-13652


Blixtljus MS6 med DT-kontakt
BLIXTLJUS MS6 MED DT-KONTAKT
Art.nr: 14-MS6E2-YDT


BLIXTLJUS ST3
BLIXTLJUS ST3
Art.nr: 14-ST3-Y


Landsort varningsljusramp
LANDSORT VARNINGSLJUSRAMPER R65 KLASS 2/TA2

Art.nr: 14-51B5 1542 mm
Art.nr: 14-51F5 2144 mm