Endast försäljning mot företag. Vänligen logga in för att handla eller ansök om konto

exkl. moms

Varukorg

Tips & råd

MODIFIERAD SINUSVÅG VS REN SINUSVÅG

Här reder vi ut vad det egentligen är som skiljer invertrar med ren sinusvåg från invertrar med modifierad sinusvåg. En uppenbar olikhet är priset. Invertrar med modifierad sinusvåg ligger oftast mycket lägre i pris jämfört med invertrar som har ren sinusvåg. Men det finns även en rad andra aspekter att ta hänsyn till.
 
Det vi har i våra vanliga vägguttag är ren sinusvåg och den är alltid säkrare, bättre och stabilare än modifierad sinusvåg. En inverter med ren sinusvåg klarar av att driva i stort sett alla typer av apparater, om bara effekten på invertern räcker till för den avsedda lasten. Invertrar med modifierad sinusvåg kan skapa problem i vissa applikationer, exempelvis kan det uppstå störningar i ljudanläggningar och radioapparater om de drivs med modifierad våg. Det kan också vara så att utrustningen som ska drivas av invertern kan gå sönder om den matas med modifierad sinus. Detta gäller framförallt modern och känslig teknik som datorer och TV apparater, men även laddare till exempelvis verktygsmaskiner och mobiltelefoner kan skadas.
Sinusvåg på inverter
 
Invertrar med ren sinusvåg har högre verkningsgrad i jämförelse med en inverter som har modifierad sinusvåg. Det innebär att du får ut mer energi till applikationen med ren sinus eftersom invertern själv förbrukar mindre energi. Hur ren sinusvågen är mäts i enheten Distorsion, vilket benämns THD (Total Harmonic Distorsion). Vi kan strömförsörjning och du kan vara säker på att alla inverters i sortimentet har ren sinusvåg.
 
 
Inverter 2000/3000W
INVERTER 12/24V 2000/3000W
Art. nr. 22-12-24000
Inverterar med hög effekt, 2000W och 3000W. Finns i 12V eller 24V utförande. Omvandlar likspänning till en ren 230V växelspänning.
 
Inverter 607-serien
INVERTER 607-SERIEN
Art. nr. 22-607-SERIEN
Inverter i 12V alternativt 24V utförande. Med dubbla USB-uttag. Omvandlar likspänning DC till 230V växelspänning AC.