Endast försäljning mot företag. Vänligen logga in för att handla eller ansök om konto

exkl. moms

Varukorg

Tips & råd

TRYGG ARBETSMILJÖ

Det pågår ett aktivt arbete för att öka säkerheten på byggarbetsplatser, vid vägarbeten och egentligen överallt där fordon och fotgängare samexisterar. Som ett led i säkerhetsarbetet har många företag valt att koppla in back-TV system på sina arbetsbilar och lastbilar. Att utöka användandet av kamerasystem på fordon är en säkerhetsåtgärd som är enkel att applicera. Med dagens moderna kamerasystem är det en lösning som varken behöver vara kostsam eller krånglig att installera.

Det finns en rad fördelar med att montera back-TV system och alla typer av fordon och maskiner kan dra nytta av back-TV. Med god uppsikt bakåt och runt fordonet förbättras förarens arbetsmiljö väsentligt. Vidare underlättar back-TV vid manövrering i trånga utrymmen och att ha back-TV system på fordonet skapar trygghet i områden där det rör sig många människor. Ett tydligt exempel på detta är i storstadsmiljö där bland annat bilar, transportbilar, cyklister och fotgängare ska dela på vägen och samexistera.

Beroende på fordonstyp kan förutsättningarna för vilken typ av system som är bäst se olika ut. Är det ett mindre fordon eller en arbetsbil kan ett enkelt trådlöst system med en kamera och en monitor räcka för att skapa bättre uppsikt runt fordonet. I andra situationer där det rör sig om stora maskiner, lastbilar eller bussar kan flera kameror behövas för att täcka de döda vinklar som uppstår runt fordonet. Till det är en större skärm för att till exempel se många kameror samtidigt lämpligt.

Alla olyckor går givetvis inte att förhindra med en backkamera, men installation av back-TV är en väl värd investering som hjälper till att upptäcka faror och hinder i tid. Tillsammans kan vi förebygga och förhindra olyckor. Var rädd om dig och dina medtrafikanter.