exkl. moms

Varukorg

Tips & råd

TRYGG ARBETSMILJÖ

Runt om i landet pågår ett aktivt arbete för att öka säkerheten på byggarbetsplatser, vid vägarbeten och egentligen överallt där fordon och fotgängare samexisterar.
Som ett led i säkerhetsarbetet och för att underlätta förarens arbetsmiljö har många företag valt att koppla in olika typer av back-tv system på sina arbetsbilar och lastbilar. Detta har lett till att användning av backkamera har ökat explosionsartat de senaste åren. Dessutom sitter numera ofta ett enkelt back-tv system monterat som originalutrustning på både lätta och tunga fordon, och även på arbetsmaskiner.

Att utöka användandet av back-tv system på fordon är en säkerhetsåtgärd som är enkel att applicera. Med dagens moderna kamerasystem är det en lösning som varken behöver vara kostsam eller krånglig att installera. Vår produktchef Ronny förklarar:
” Användningen av kamerasystem gör det lättare att manövrera i trånga utrymmen eller områden där det rör sig många människor, exempelvis i storstadsmiljö. Beroende på fordonstyp kan förutsättningarna och kraven vara olika. Ibland räcker det med ett enklare trådlöst system med en kamera och en monitor medan andra applikationer kräver flera kameror för att täcka alla döda vinklar runt ett fordon. Vi har ett brett sortiment av back-tv system, både med kabel och även trådlösa, vilket underlättar installationen. Med våra kamerasystem kan vi hitta en lösning som passar just dig och ditt behov.”

Alla olyckor går givetvis inte att förhindra med en backkamera, men det är en väl värd investering som hjälper till att upptäcka faror och hinder i tid. Därigenom kan vi tillsammans proaktivt förebygga olyckor. Var rädd om människorna runt omkring dig, och undvik skador på ditt fordon.