Endast försäljning mot företag. Vänligen logga in för att handla eller ansök om konto

exkl. moms

Varukorg

Tips & rådDÄRFÖR ÄR DT-KONTAKTEN POPULÄR VID INSTALLATION AV FORDONSBELYSNING

Idag är DT-kontakten vanligt förekommande i fordonssektorn och återfinns bland annat på belysningsprodukter. Du hittar DT-kontakter på arbetsljus, varningsljus, extraljus och varningsljusramper. DT-kontakten har blivit populär då den är enkel att både installera och underhålla. Dessutom ger DT-kontakten en tät och långsiktigt hållbar anslutning.

Vi har länge använt DT-kontakter på våra produkter och det passar väl in i vårt lösningsorienterade tankesätt, HBA Solutions. För oss innebär HBA Solutions att vi tillsammans med dig hittar effektiva lösningar som underlättar din hantering och montering, vilket i slutändan sparar tid och pengar. Ett sätt vi gör detta på är genom vårt djupa och breda utbud av ADR klassade kablar med monterad DT-kontakt. Här följer några exempel på varför DT-kontakter är en smart lösning.
förenkla din vardag
• Att uppdatera och ersätta ett befintligt arbetsljus med två arbetsbelysningar går snabbt och enkelt med en DT-grenkabel.
• Att montera positionsljus längs ett fordon blir smidigt om du först lägger en slinga av kabel med utgående DT-kontakter.
• Att välja ett varningsljus med monterad 2- eller 4-polig DT-kontakt underlättar både under monteringen och vid framtida service.
• Med en DT-kontakt på varningsljusrampen blir service, underhåll och byte enkelt. Speciellt när rampen sitter på ett lastbilstak eller en traktorhytt.
DT-kontakter och kablage
Vi använder ADR kabel till alla våra DT-kablar och DT-kablage. Det speciella med en ADR kabel är att den dubbelmantlad och har ett utvändigt hölje av polyuretan. Den är därför både smidigare och följsammare att montera jämfört med en standardkabel. Det gäller även vid mycket låga temperaturer. En annan fördel med ADR kabel är att den är nötningstålig.

Här tipsar vi om några produkter med DT-kontakt och tillhörande kablage som är populära ute hos våra påbyggare. Självklart kan vi även hjälpa dig att ta fram ett kablage med längder och kontakter speciellt anpassade för ditt användningsområde.
 

 

MS26 riktat blixtljus
MS26 Blixtljus med DT, Artnr. 14-MS26E-YDT
Påbyggarnas favoritblixtljus. MS26 är ett E-godkänt blixtljus med två ljuslägen natt/dag, R65 klass 2 /XA2. MS26 uppfyller Trafikverkets föreskrift om arbete på väg. Har 0,3 meter ADR kabel försedd med monterad 4-polig DT-kontakt.
DT-grenkabel 4 pol
DT-Grenkabel 4-polig, Artnr. 18-ADR-GK5-4
För enkel inkoppling av exempelvis två blixtljus försedda med DT-kontakt. Kablaget har två 4-poliga DT-honkontakter för koppling till belysning eller mot kopplingsbox. Passar perfekt med MS26.                                                           
E-godkänt backljuspaket
E-godkänt backljuspaket, Artnr. 34-3228
Färdigt paket som består av två E-godkända ECE R148 backljus med DT-kontakt, DT-grenkabel och reläkablage. I paketet ingår det du behöver för en snabb och tät inkoppling av två belysningar.
DT kablage 2 poler
DT-grenkabel 2 polig, Artnr. 18-ADR-GK1
Färdigt ADR-kablage med 2-polig DT-kontakt. Grenkabel för inkoppling av två lampor med en matarkabel. Med en färdig DT-grenkabel får du en säker och snabb anslutning utan krångel.